Energy Monitoring

 

Energiemonitoring

Dataverzameling

Energiemeters
Energie meters registreren verbruiksgegevens van water, gas, of elektriciteit. Dit kan doormiddel van pulsgevers op de elektriciteits-, gas- of watermeter, of met separate tussenmeters.

Dataloggers
Diverse sensoren worden aangesloten op dataloggers. Deze dataloggers slaan gegevens op en sturen deze uiteindelijk door naar een database. Vaak is hier een netwerkverbinding voor nodig en een aansluiting op het spanningsnet. Echter er komen steeds meer draadloze systemen op de markt. Vanuit de dataloggers worden de verbruiksgegevens doorgestuurd naar een database. Dit kan een lokale database zijn vanaf waar de gegevens in eSight worden geladen, of de database op de server van De Kleijn.

Draadloze sensoren
Ontwikkelingen op het gebied van datalogging en registratie volgen de overige technische ontwikkelingen op de voet. Hierdoor zijn er ook steeds meer draadloze sensoren beschikbaar die data opnemen en draadloos naar een centraal punt in de fabriek sturen. Maar hier is wel een voeding voor nodig. Draadloos kan in dit geval dan ook tweevoudig opgevat worden. De voeding kan namelijk via netspanning, maar ook met inwendige batterijen. Deze hebben vaak een levensduur van enkele jaren. Op deze manier kan op een snelle en efficiënte wijze een registratiesysteem worden aangelegd zonder dat er extra bekabeling door de productieruimte moet worden aangelegd. Daarnaast is het eenvoudig om het sensornetwerk uit te bereiden of te verplaatsen.

Communicatie via internet, telefoon, FTP
De data kan bij ons op de server op verschillende manieren binnenkomen. Er is op onze server een aparte FTP-ruimte ingericht voor het ontvangen van data. Daarnaast kan onze server automatisch verbinding maken met een server bij u op locatie waar de databestanden worden opgeslagen. Dataloggers kunnen we via internet of telefoon uitlezen met speciaal daarvoor geschreven software.

Implementatie in energiemanagementsysteem
Onze server vertaalt de ingelezen data naar bestanden die door eSight worden ingelezen in de software. Dit gebeurt minimaal één keer per dag, waardoor u altijd actuele data kan inzien. Eventuele correctiefactoren kunnen wij in eSight instellen, waardoor u uw verbruik direct kan zien.