Energy Monitoring

 

Nieuws

Energiemonitoring in beweging

06-02-2013

Sinds begin 2012 is De Kleijn eSight Partner en biedt als zodanig energiemonitoring en energiemanagement via eSight aan. Sindsdien is het klantenbestand voor energiemonitoring aanzienlijk uitgebreid. Recent hebben we Sulzer Turbo Services aan ons klantenbestand mogen toevoegen

Het project bij Sulzer Turbo Services is representatief voor de energiemonitoringsdiensten die De Kleijn aanbiedt. Bij Sulzer is het volledige traject geïmplementeerd. Hierbij moet u denken aan het leveren van dataloggers voor dataverzameling, het beschikbaar maken van de software en het inrichten van de analyses en rapporten. Samen met Sulzer is een meetplan opgesteld voor de meters die opgenomen moesten worden in de monitoring. Dit meetplan was gebaseerd op het bestaande handmatige energiemonitoringssysteem. De gegevens uit de dataloggers worden dagelijks ingelezen in eSight. In eSight staan vervolgens overzichten klaar die door Sulzer ieder moment kunnen worden ingezien. Daarnaast worden deze overzichten periodiek verzonden naar de betrokken medewerkers.

Hierdoor is Sulzer in staat om patronen en afwijkingen in het energieverbruik snel te signaleren en hiernaar te handelen. Hierin kan desgewenst ook een rol voor De Kleijn zijn weggelegd. De tijd die eerder ging zitten in het onderhouden van het handmatig energiemonitoringssysteem kan nu worden besteed aan het uitwerken van ideeën voor het besparen van energie.

Bent u ook geïnteresseerd in energie besparen met energiemonitoring, neemt u dan contact met ons op.